Albert Kooistra van N-Joy, mogelijk de meest getalenteerde driebandenspeler van Smallingerland, heeft bewezen dat hij ook tijdens een professioneel georganiseerd toernooi zijn rivalen te machtig is. Hij verwees Hendrikus Algra en Julius Rolf, beiden van N-Joy, en Sytze van der Molen van Van Acquit naar respectievelijk de 2e, 3e en 4e plaats. Daarmee is eveneens benadrukt dat N-Joy op dit moment de biljartclub is met de beste driebanders.

Van Acquit werd vertegenwoordigd door Eppie Betten, Harm Dolstra, Albert Hoekstra, Kees Kooijman, Henk van der Land, Sijtze van der Molen, Henk Nouta, Roel Zondervan en Marga van der Zwet. En natuurlijk mogen wij Hans Veugelers ook wel in dit rijtje meenemen hoewel hij officieel namens Cue Action present was. Sijtze, Henk Nouta, Albert, Eppie, Hans, Henk vd Land en Roel plaatsten zich voor de achtste finale. Het begin van het zogenoemde ‘afvalsysteem’. En dat ruimt op!!

Natuurlijk een felicitatie voor onze Sijtze die zeker een kanshebber was, zoals altijd overigens. Maar in de wedstrijd om de 3e plaats ongenadig werd aangepakt door Julius Rolf: 13-1 in 5 beurten. Ongetwijfeld werd Sijtze het slachtoffer van een wraakactie van Julius die in de halve finale van zijn clubgenoot Albert Kooistra verloor met 17-6 in 15 beurten.

Bert de Jonge, trots op een geslaagd toernooi, kon de prijzen uitreiken aan de vier winnaars. Met daarbij een troostprijs voor de 16e plaats voor Felix Heeger en een prijs voor de hoogste serie voor Albert Kooistra.

Organisatorisch was het toernooi in handen van Bert de Jonge, Albert Hoekstra en Hans Hulkenberg. Hans fleurde het hele toernooi op door als hoofdarbiter te fungeren. Daarnaast is onze club dank verschuldigd, voor de geweldige en tijdrovende ondersteuning van de catering en wedstrijdregistratie, aan Carrina de Jonge, Klaas van der Veen, Dick van der Molen, Eugene Tjon Ajoe en Jan Stavast. De broodjes, beleg en dranken zijn gesponsord (dank Dirk!) door de Jumbo en Albert Heyn. De soep werd bereid door Carrina en Paula. En dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door financiƫle ondersteuning van de MOS.

Met dit toernooi heeft Van Acquit zich in de schijnwerpers geplaatst als een club die naast ‘een warme plek voor ruim 100 biljarters’, ook het vermogen heeft een prachtig toernooi te organiseren. Met de waardering daarvoor door vele complimenterende woorden van de deelnemers en de toeschouwers. Toeschouwers die tijdens de wedstrijden een kijkje namen en een consumptie, broodje/soep konden nuttigen.

Henk Nouta.

De winnaars van links naar rechts: Sijtze vd Molen(4), Julius Rolf(3), Albert Kooistra(1) en Hendrikus Algra(2).