Er waren deze competitie verscheidene uitvallers door fysieke omstandigheden. Dit heeft  vooral consequenties voor de eindstand in de disciplines LIBRE A en LIBRE C.

Omdat in het acces systeem bij de eindstand  in de computer geen correcties kunnen worden toegepast wat betreft het toekennen van een gemiddeld aantal wedstrijdpunten voor niet gespeelde wedstrijden, zoals in ons wedstrijdreglement is bepaald, is er besloten om bij enkele disciplines een toelichting te geven.

Bij BANDSTOTEN A krijgen de volgende spelers er een gemiddeld aantal punten bij door het uitvallen van Henk van der Land.

Sietse van der Velde krijgt er 1,1 bij en komt daardoor op 11,1 punten. Ron Mulder krijgt er 1,1 bij en komt op 11,1 punten en stijgt daarmee van plaats 7 naar 6. Hierdoor gaat Luc Smid van 6 naar 7. Sjouke Kramer en Jaap Knol krijgen er beide 0,4 bij, maar dit is niet relevant voor de eindstand.

Bij LIBRE A is niet  Sijtze van der Molen, maar Marco Boerema kampioen. Marco krijgt door het uitvallen van Gerard Beerling een gemiddeld aantal wedstrijdpunten voor zijn niet gespeelde wedstrijd tegen Gerard. In zijn geval is dat 1,75 en komt daardoor op 15,75 punten. Dit levert hem het kampioenschap op.

Dit is voor Kees Kooijman ook van toepassing. Voor zijn niet gespeelde partij tegen Gerard krijgt hij er 0,75 bij. Dit is echter niet relevant, omdat hij niet onder de prijswinnaars valt.

Bij LIBRE C krijgt Jaap Hamburg door het uitvallen van Jelle Spoelstra een gemiddeld aantal wedstrijdpunten voor zijn niet gespeelde wedstrijd tegen Jelle. In zijn geval is dat 1,6. Hij komt daardoor op 17,6 punten.

Dirk Bijlsma krijgt er door het niet spelen tegen Jelle 1,3 bij en komt daarbij op 14,3 punten. Hij stijgt daardoor van de 4de naar de 3de plaats. Dit gaat ten koste van Luc Smid, die daardoor van de 3de naar de 4de plaats gaat.

Luit van der Velde krijgt er 0,5 bij, maar dit is niet relevant voor de prijzen.

PS: Voor de Moyenne Progressie hebben deze aanpassingen van wedstrijdpunten geen enkele invloed.