Op 25 maart was het de laatste avond van de maandagavond competitie. En daarmee werd ook gelijk de eindstand bekend. Het ging om het behalen van de hoogste progressie in libre en driebanden. In totaal werden ongeveer 10 à 12 wedstrijden per deelnemer en per spelsoort gespeeld. Sommigen wat meer en sommigen wat minder. Niet iedereen kon op alle 12 avonden aanwezig zijn.

De winnaars bij libre waren Dirk Hoekman, Dick van der Molen en Fedde van der Heide op de plaatsen 1, 2 en 3. Fedde scoorde een progressie van ruim 13% in 12 partijen. Dick haalde ruim 17% in 10 partijen. En Dirk kwam uit op maar liefst 26% ruim in 12 partijen.

Bij driebanden was Sieger Dantuma de grote winnaar met een score van maar liefst ruim 32%. Gevolgd door Jacob de Jong met bijna 23%. En Henk van der Land met ruim 19%. Alle drie in 12 partijen.

De verwachting is dat we in het najaar een nieuwe maandagavond competitie organiseren. Maar nu met bandstoten erbij. In welke vorm dat zal zijn is nog niet bekend. De gedachten gaan uit naar een keuze mogelijkheid voor de deelnemers wat ze willen spelen. Elke speler heeft zijn favoriet. Dat is voor de één libre, voor de ander bandstoten en er zijn spelers die uitsluitend driebanden willen spelen. Hoe we dat gaan organiseren is dus de vraag. Wordt vervolgd.

De redactie.

De winnaars van de maandagavond competitie. Vlnr: Dick vd Molen, Dirk Hoekman, Sieger Dantuma, Fedde vd Heide, Henk vd Land en Jacob de Jong.