Het was enigszins een beladen wedstrijd. En er was toch wel wat spanning te zien bij het B team die het A team wel weer aan de zegekar wilde binden. Maar het A team was de eerste confrontatie nog niet vergeten, dus er moest wat gebeuren. Na een kopje koffie met cake begon de strijd.

Ron Mulder opende de strijd om zijn partij in 11 beurten uit te maken. Maar daarna was de koek op, het ging niet zo lekker meer met Ron. Teveel inspanning misschien. De hele morgen werden goede partijen gespeeld, waardoor in de morgen ook nog de helft van de middag sessie werd gespeeld. Het ging in het begin wat op en neer. Frans Paludanus won drie van de vier partijen met een prachtige moyenne van 0,461. Maar dat zijn wij ook een beetje van hem gewend. Daar tegenover was er ook iemand die geen enkel partij wist te winnen. Foei Kees. Henk de Vries zat niet helemaal in zijn hum, maar won wel twee partijen met een moyenne van 0,295. Dat was beneden zijn stand. Henk van der Land verving Bert de Jonge, want die durfde de tweede confrontatie niet aan tegen het B team. Henk deed het goed met twee winstpartijen en een moyenne van 0,321. Sieger Dantuma mag ook op een goede wedstrijd terugkijken en haalde twee partijen in winst en één in gelijkspel, met een moyenne van 0,359. Prima!

Dan Jacob de Jong. Die had één partij in 8 beurten uit en dat is een moyenne van 1,00 en liep daarmee met een air door de biljartzaal. Maar toen was de koek ook wel een beetje op met toch een mooie moyenne van 0,439. Roel Zondervan had een bepaalde techniek bedacht. Hij liet zijn tegenstanders mooi vooruit gaan tot zij bijna uit waren. Dan sloeg hij genadeloos toe om in de laatste 3 of 4 of 5 beurten de partijen te beslissen. Met twee gewonnen partijen en één gelijkspel en een moyenne van 0,437. Goed gedaan jochie!

Okke Booij.