Dinsdag 20 februari was een dramatische dag voor het team van Van Acquit in de FFBC wedstrijd tegen Stins Franeker. Maar liefst 12 van de 18 partijen gingen verloren. Het logische gevolg van het feit dat de Drachtsters in 12 partijen ver onder de maat speelden, terwijl dat zich bij de tegenpartij in slechts 5 partijen voordeed.

’s Ochtends was het gelijk al mis met slechts twee gewonnen partijen. Jan Stavast speelde in zijn eerste partij geweldig met een progressie van maar liefst 57 procent. En Sipke Zuidema wist zijn partij te winnen, mede omdat zijn tegenstander even slecht speelde als hij. Het was wel spannend. Sipke had 47 beurten nodig om te winnen terwijl zijn tegenstander (S vd Schaar) nog maar drie caramboles moest maken. Jan Stavast kon in zijn tweede partij geen vervolg geven aan de goede start en verloor kansloos in 24 beurten. Voor Bert de Jonge lag dat anders. Hij speelde prima, maar verloor nipt zijn partij. Spannend, terwijl hij nog één carambole moest maken.

Opmerkelijk was dat de laatste vier partijen gewonnen werden door de Drachtsters. Met hoge progressies voor Fedde vd Heide, Dick vd Molen en Bert de Jonge. Maar in feite waren die partijen alleen nog nuttig voor de statistieken. De biljarters uit Franeker waren ook gewoon in goede doen, met als uitschieter J Weening. Tot ieders verbazing wist hij zijn eerste partij in 11 beurten naar zich toe te trekken met een progressie van 172(!) procent. In zijn tweede partij speelde Weening ook heel goed, ware het niet dat Bert de Jonge nog beter was en in 17 beurten de partij beëindigde.

Rest ons nog te melden dat Sijtze vd Molen de hoogste serie (25) voor zijn rekening nam, maar desondanks de partij verloor tegen zijn evenknie A Hoekstra.

Het devies na deze wedstrijd: Even uithuilen en daarna met frisse moed weer verder.

______