Het was dinsdag 23 januari weer flink worstelen voor sommigen tijdens de 20 beurten wedstrijden libre. Men ging voortvarend van start, zoals onder andere Albert Hoekstra. Na de ochtend stond hij op een kansrijke positie met 108 caramboles in twee partijen. Maar ’s middags kwam hij niet verder dan 70 punten. Daarmee legde hij nog wel beslag op de derde plaats met een progressie van ruim 19 procent.

Bij de nummer twee was het beeld heel anders. Sieger Dantuma was een toonbeeld van regelmaat. Drie partijen met elk 41 caramboles en één partij wat minder: 30. Hiermee kwam hij op 19,5 procent progressie. Maar uiteindelijk ging Durk Bijlsma er in al zijn eenvoud met de eerste prijs vandoor: 22,5 procent. Met name in zijn laatste partij maakte hij hele mooie punten. Dik verdiend dus!

Een verhaal apart was Geert Posthuma. Deze geniale biljarter, altijd goed voor een hoge serie, kwam niet goed uit de startblokken. Pas in de vierde partij kwam hij op zijn niveau van 80 caramboles in 20 beurten. Maar dat mocht niet meer baten in de eindklassering. Geert eindigde als laatste met een negatieve progressie van -37 procent. Maar hij ging er wel met de prijs voor de hoogste serie vandoor. Maar liefst 40 caramboles maakte hij in één beurt. Ver voor Sijtze vd Molen die ‘niet verder kwam’ dan 28.

En tot slot nog de traditionele troostprijs: de tombola. Die ging dit keer naar Tjon Ajoe, negende in de eindrangschikking.

Het was weer een geslaagde dag met dank aan de wedstrijdcommissie.

De redactie.

Het ‘strijdtoneel’.

Opperste concentratie.

En goedgemutste toeschouwers.