We speelden op dinsdag 30 januari onze FFBC libre wedstrijd tegen Dokkum uit, en moesten wat improviseren. Op de maandag er voor meldde Sipke Lindeboom zich af, omdat hij gevallen was met de fiets. Wij wensen hem beterschap, mede namens de spelers van Dokkum. Zijn vervanger werd Marga vd Zwet en dus gingen we met zeven man en één dame op weg naar Dokkum. Onderweg pikten we Sipke Zuidema op in Burgum.

Ruim op tijd waren we aanwezig en na koffie en cake gingen we los op drie biljarts in de zaal van het Bolwerk. De biljarts hadden nieuwe kunststof lakens en verwarming! Dit omdat er slechts één radiator in de zaal is en de biljarts dus ook dienen als ruimte verwarming ….

Na de ochtend hadden we 5 van de 9 partijen gewonnen en gingen lunchen in de Lekkernij. Daar troffen we ook de ‘vriendinnen’ van Henk Nouta aan, zie de foto.

Na de gezellige lunch ging het wat minder, maar wonnen we toch nog 4 partijen en eindigde de ontmoeting in een gelijk spel. Mede dankzij Marga en Jacob de Jong die elk 2 partijen wisten te winnen.

Sijtze vd Molen en Bert de Jonge verloren tweemaal. En de anderen, waaronder reserves Jappie Knol en Fedde vd Heide, wonnen elk één partij.

Al met al weer een hele gezellige dag.

Bert de Jonge.