Op dinsdag 19 maart speelden we alweer de laatste wedstrijd in de FFBC libre competitie 2023-2024. Tegenstander Burgum verraste ons door met tien spelers te komen in plaats van de aangekondigde negen spelers. Sijtze van der Molen kon dit gelukkig aanpassen en Henk de Groot, pas hersteld met een nieuwe knie, werd opgetrommeld om ook in de ochtend mee te doen.

Na de ochtendpartijen was de stand gelijk en werd er geluncht bij onze sponsor De Lachende Koe, tot volle tevredenheid van zowel onze gasten als ook onze deelnemers.

Na de lunch zette Fedde van der Heide zijn opmars voort en won zijn partij in slechts 24 beurten. In de ochtend had Fedde zelfs in 15(!) beurten zijn tegenstander weggespeeld. Ook Sipke Zuidema won zijn tweede partij, na in de eerste partij de hoogste serie van de dag te scoren: 16.

Anderen wonnen één partij, waaronder een mooie winst partij van Marga van der Zwet. Maar helaas waren de tegenstanders van Jappie Knol, Henk de Groot en Bert de Jonge in beide partijen te sterk. Daarmee veranderde de gelijke stand van voor de middag in een kleine nederlaag , namelijk 22-18 voor Burgum.

Omdat ook hun moyenne bovenmodaal was (slechts 0,8% !), is de einduitslag 3-0 voor Burgum. Niettemin was het een gezellige en ook sportieve dag. Wij eindigen in de eindrangschikking van FFBC libre in de middenmoot. Maar daarover berichten we  later.

Bert de Jonge.