Kwam de biljartzaal binnen om even te biljarten. En dat had ook wel even gekund, maar dat liep even anders. Met een biljartkeu dwars door mijn hart heb ik de biljartzaal gelijk maar weer verlaten.

Er werden een paar wedstrijden met tellers en schrijvers gespeeld voor de competitie. Op dat moment was er een biljart vrij en iemand die niets te doen had. Dus ik zet mijn naam op het bord met mijn toekomstige speler. Wij zouden even biljarten. Maar het liep even anders want er stonden nog twee namen boven ons en één daarvan stond te tellen bij een wedstrijd. Zegt hij tegen mijn tegenstander: “Wil jij even tellen, dan kunnen wij biljarten.”

Nu vraag ik mij nog steeds af, als iemand staat te tellen of te schrijven bij een officiële partij, mag hij dan ook gelijk op een bord ingeschreven staan. Dus ben maar gelijk naar huis gegaan om daar eens rustig over na te denken en die biljartkeu weer uit mijn hart te trekken. Om te zeggen het zal allemaal wel, maar wat zijn de reglementen nog waard?

Inzender bij de redactie bekend.

__________

Noot van de redactie: Bovenstaande opmerking lijkt ons een goede aanleiding om dat probleem met elkaar te bespreken en op te lossen. We willen allemaal graag een potje biljarten. En dan mogen dit soort misverstanden en teleurstellingen zich niet voordoen.
Wordt vervolgd.