Dinsdag 21 november was het bij het begin van de dag flink improviseren. Op de valreep moesten twee spelers verstek laten gaan, die ook nog eens aan dezelfde tafel waren ingedeeld. Jan Stavast en Klaas van der Veen konden dus het aanvankelijke speelschema direct in de prullenmand gooien. Maar Jan Stavast zou Jan niet zijn als hij niet in korte tijd een nieuw schema in elkaar had gezet. En dus startten de wedstrijden toch nog mooi op tijd.

De sfeer was opperbest en gezellig. Maar aan het eind van de dag hadden slechts 9 van de 23 spelers een positieve progressie. Die liep vanaf 6,25 tot maar liefst 50 procent. De overige 14 spelers noteerden -1,56 tot -37,5 procent. De hoogste serie was qua percentage 85,7% en de laagste 25%.

De uitslag was opmerkelijk. Drie spelers, Sietse vd Velde, Harm Dolstra en Jan Stavast, eindigden gelijk met een progressie van 50 procent. Maar Sietse vd Velde ging er met de eerste prijs vandoor, omdat hij van het drietal de meeste caramboles scoorde: 36.

Harm Dolstra en Jan Stavast eindigden exact gelijk, met een progressie van 4,667 procent en dezelfde caramboles: 28. De wedstrijdcomissie gunde Harm de tweede plaats omdat Jan de prijs voor de hoogste serie (ruim 85%) al in de wacht had gesleept.

Al met al een geslaagde dag met een prima en adequate organisatie door Jan Stavast en Klaas vd Veen.