Op dinsdag 9 april hielden we het clubkampioenschap bandstoten volgens het afval systeem. Eerst is er een voorronde, waarbij de spelers drie keer twee sets spelen. Per set moeten er tien caramboles gemaakt worden. Degene die als eerste de tien bereikt wint de set, mits de tegenstander niet gelijk maakt bij de nastoot. Bij winst krijgt men twee punten en bij gelijk spel één. Een partij van twee sets kan dus eindigen in 4-0, 3-1, 2-2, 1-3 en 0-4. Over drie partijen van twee sets kan men dus 3 x 4 = 12 punten scoren. Dat was vandaag niet het geval. Drie spelers, Henk Nouta, Marco Boerema en Roel Zondervan, scoorden tien punten en stonden na de voorronde op de plaatsen 1, 2 en 3. Bijzonder was de eerste set die Roel Zondervan speelde tegen Kees Kooijman. Roel maakt in één beurt tien caramboles. Kees had het nakijken.

Van de 23 spelers bleven er 16 over voor de knock out ronde. Hekkensluiter was Henk de Groot. Hij had het beste moyenne van de deelnemers met vier punten. Henk moest het in de achtste finale opnemen tegen Henk Nouta, de nummer één. Sijtze van der Velde (15e) trof de nummer twee: Marco Boerema. Nummer drie moest tegen nummer 14 spelen. En zo ging het door tot de nummers acht en negen: Durk Hettema tegen Jitze Wijbenga.

De achtste en de kwart finales lieten boeiende partijen zien met een driesetter tussen Hans Veugelers en Roel Zondervan, die Roel won. En er was een driesetter tussen Henk van der Land en Albert Hoekstra, eindigend in het voordeel van Henk. In de halve finale moest Henk er nog een keer tegen aan tegen Jitze Wijbenga. Maar ook deze driesetter overleefde Henk. Marc Hof moest in de halve finale buigen voor Sijtze van der Molen in twee sets.

In de finale ging ondanks felle tegenstand van Henk van der Land, de winst naar Sijtze van der Molen, die daarmee clubkampioen werd. De troostfinale tussen Marc Hof en Jitze Wijbenga was minstens zo boeiend. Vooral omdat een derde set de beslissing moest brengen. Jitze won uiteindelijk de derde set en legde beslag op de derde plaats.

Het was weer een mooie dag en prima georganiseerd door de wedstrijdleiding.

De redactie.

De finale. Sijtze van der Molen moet even geduld hebben terwijl Henk van der Land zijn caramboles maakt.

Marc Hof en Jitze Wijbenga aan de zogenoemde trekstoot bij het begin van de derde set in de troostfinale. Om te bepalen wie begint en wie de nastoot heeft.

De kampioen neemt de beker in ontvangst van wedstrijdleider Klaas van der Veen.

De winnaars vlnr: Jitze Wijbenga (3), Sijtze van der Molen (1), Henk van der Land (2) en Marc Hof (4).