Tweeëntwintig leden maakten op dinsdag 13 februari hun opwachting voor de 20 beurten wedstrijd bandstoten. Zoals gebruikelijk maakte Jan Stavast bulderend de indeling over de vier speeltafels bekend en men ging van start. Ook op deze dag bleek weer dat de grootste tegenstander van een speler zichzelf is. Op de meest onwaarschijnlijke manieren gaan ballen ‘achterom’ of missen een bal op minder dan een millimeter of hebben zo weinig snelheid dat ze vlakbij de beoogde bal stranden. En dat gebeurt dan niet één keer, maar steeds weer opnieuw. ‘Het mag ook niet’, hoor je dan geregeld. En her en der zie je hopeloos spastische bewegingen. Maar die helpen natuurlijk ook niet.

Eén van de spelers die daar geen last van had was Tjon Ajoe. Hij speelde de sterren van de hemel en maakte de meest onwaarschijnlijke en mooie caramboles. De toeschouwers zagen het met veel plezier gebeuren. En Tjon maakte van louter plezier danspasjes in plaats van spastische bewegingen. Uiteindelijk eindigde hij met een progressie van maar liefst bijna 47% op de eerste plaats. En ook de hoogste serie mocht er wezen met 50%. Alleen Jappie Knol en Fedde vd Heide kwamen daar boven uit.

Bij de eindklassering kwam er iets vreemds naar voren. De eerste vijf plaatsen waren uitsluitend voor de deelnemers die hun partijen speelden op tafel 5. En ook de prijs voor de hoogste serie kwam uit bij tafel 5. Er werd even met een knipoog aan fraude gedacht, maar de wedstrijdleiding in de persoon van Klaas vd Veen zat er boven op. Niets aan de hand. Alleen Lammert Duinkerken was van een andere tafel en legde beslag op de zesde plaats. De overige vijf plaatsen waren dus voor Tjon Ajoe, Ron Mulder, Jappie Knol, Sipke Zuidema en Marco Boerema. En Jappie Knol legde ook nog eens beslag op de prijs voor de hoogte serie.

Het was weer een geslaagd toernooi met dank aan de wedstrijdleiding.

De redactie.

Wedstrijdleider Klaas vd Veen laat zich niet beïnvloeden. Jammer Jacob.

De winnaars. Rechts Tjon Ajoe met de hoogste progressie. Links Jappie Knol met de hoogste serie.

Nog iets opmerkelijks bij tafel 5. Twee keer 19 bij 19 beurten.