Om 8.00 uur vertrok het driebanden A team richting Dokkum A, waarvan wij thuis 1 puntje wisten te veroveren, maar verder nada geen punt meer tot dusver. De stemming was eerst wel wat rustig tot het weer in opspraak kwam met alle termen die met de dooi van doen hadden. Code geel of rood of blauw, waarop Roel Zondervan opmerkte dat code oranje nu richting Dokkum gaat. Maar aangekomen daar was er nog geen speler van Dokkum aanwezig.

Na de koffie en de cake begon de strijd waarin tijdens de morgensessie Drachten 7 partijen won en Dokkum 1. Maar ik moet wel zeggen dat er weinig onder elkaar werd gezegd over hoe het ging met jou en met jou. Zelfs onder het eten niet. Wel werd er van alle kanten gezeurd over allerlei klossen en dat de ballen er steeds om heen gingen. Maar goed, ’s middags was het hetzelfde: 7 wedstrijden in winst voor ons en 1 voor Dokkum.

Zelfs onderweg naar huis wisten wij nog niet wat exact de stand was. Ik vroeg toevallig aan Henk de Vries ‘heb jij 3 gewonnen?’ Maar ik had beter een halve vinger kunnen opvreten. ‘Nee. Vier!!!’ Ik vroeg ook nog aan Ron Mulder ‘heb jij 2 gewonnen?’ Ik was blij dat hij achter het stuur zat, want ook dat viel niet in goede aarde. Ron won er ook 4, Roel 3 en Okke ook 3. Verder hebben wij toch wel een gezellige dag gehad. Wat wil je dan ook met zo’n grote winst.

Okke Booij.